EZVN Zakenvrouw

Voor vrouwelijke etnische ondernemers die door hun visie en aanpak als voorbeeld en inspiratie kunnen dienen voor andere etnische ondernemers. In aanmerking komen ondernemers die een toponderneming bezitten en leiden; die minimaal twee jaar staan ingeschreven bij een Kamer van Koophandel in Nederland; die de afgelopen twee jaren een positieve balans hadden; daarnaast hebben deze onderneemsters een duidelijk groeiperspectief en een ambitie voor ogen voor hun reeds bloeiende onderneming.

De nominaties voor deze categorie EZVN Zakenvrouw zijn
Tuncay Tarimci van Apotheek de Gorzen BV, Tatjana Romanyk van Aptitude Health en Maya Angoelal van Dental Beauty.

tuncay

Tuncay Tarimci

Apotheker en eigenaar van apotheek de Gorzen BV, gevestigd te Schiedam

Tuncay Tarimci kwam in 1980 op haar tiende vanuit Turkije naar Nederland. Na haar studie Farmacie aan de Universiteit Utrecht begon haar carrière als apotheker. Haar ambitie om ooit zelfstandig ondernemer te worden werd in 2003 een feit door de overname van Apotheek de Gorzen, haar eigen zelfstandige apotheek. Als snel volgde de opening van een tweede filiaal, echter niet zonder slag of stoot, door de overheidsmaatregelen aan de ene kant en de concurrentiepositie aan de andere kant, heeft Tuncay ook de scherpe kanten van het ondernemerschap meegemaakt. Ondanks deze turbulente tijden was haar eerste prioriteit het leveren van kwaliteit en excellente dienstverlening voor haar cliënten. Geen ‘ups ‘zonder ‘downs’ zowel in het leven als in het ondernemerschap. De kunst hierbij is altijd “Keep going…… and never give up”! aldus Tuncay.

tatjana

Tatjana Romanyk

Oprichter/CEO van Aptitude Health BV, gevestigd te Den Haag en Atlanta (USA)

Tatjana (1964) is geboren en getogen in Hengelo, waar haar Oekraïense vader zich vestigde na de tweede wereldoorlog. Haar studie bracht haar naar Groningen, waar ze aan de RUG de studie Farmacie succesvol afrondde. In 2004 startte Tatjana haar eerste B.V. TRM Oncology, na boventallig te zijn verklaard bij haar toenmalige werkgever. Ze besloot vanaf nu te doen wat ze echt leuk vond. Via haar bedrijf bood ze consultancy services aan: trainingen om farma-personeel op te leiden in oncologie, educatieve symposia te organiseren voor artsen en farma-bedrijven strategisch te ondersteunen bij de ontwikkeling en lancering van nieuwe geneesmiddelen tegen allerlei vormen van kanker. Twaalf jaar later heeft zij inmiddels diverse andere bedrijven opgezet die gezamenlijk zijn uitgegroeid tot Aptitude Health, een internationaal succesvol bedrijf met kantoren in Den Haag en Atlanta met ongeveer 130 medewerkers. Wereldwijd ondersteunt Aptitude Health de farmaceutische en biotech industrie bij kennisoverdracht ten behoeve van nieuwe ontwikkelingen op het gebied van kankermedicatie en het verbeteren zorg voor kankerpatiënten.

maya

Maya Angoelal

directeur/ eigenaar van Mondzorg Dental Beauty gevestigd te Den Haag

Maya (39) met Hindoestaanse roots, heeft na haar opleiding Mondhygiëne de stoute schoenen aangetrokken en is meteen een eigen praktijk gestart. Een onafhankelijke vrouw met ambitie die haar praktijk eigenhandig opbouwde, niet zomaar een praktijk maar een professioneel tandheelkundige praktijk met haar eigen tandartsen in dienst. Maya is een zeer gedreven vakkundige onderscheidende professional in haar vakgebied! Zij heeft oog voor al haar patiënten & teamleden. Zij is een betrokken samenwerkingspartner voor tandartsen en andere specialisten. De wensen van de patiënt staan bij haar hoog in ‘t vaandel. Daarnaast is het bewonderenswaardig hoe zij als alleenstaande moeder de zorg en liefde voor haar zoon van 8 jaar combineert met het managen van twee praktijken. Patiënten een onbezorgde, gezonde en stralende lach bezorgen, dat is haar missie.