Jury 2016

De verkiezing van de Etnische Zakenvrouwen Awards is een initiatief van de stichting EZVN. Voor de selectie van de kandidaten wordt een onafhankelijke vakkundige jury aangesteld. De jury wordt gevormd door leden met topposities in het bedrijfsleven die ervaring hebben met het beoordelen van bedrijfsplannen. De jury bestaat uit een oneven aantal leden, maximaal zeven, en wordt geleid door een voorzitter. De voorzitter wordt voor minimaal twee en maximaal vier opeenvolgende jaren benoemd. De winnaressen van de EZVN Zakenvrouw Award en de EZVN Manager Award van het afgelopen jaar worden gevraagd om zitting te nemen in de jury van het volgende jaar. Bij de samenstelling wordt uitgegaan van een evenwichtige verdeling op basis van deskundigheid en sekse.

De jury bestaat uit de volgende leden:

Leo Peters Weem

De heer L.A. (Leo) Peeters Weem

Leo Peeters Weem is geboren (1957) en getogen in het oosten van het land. Leo heeft bestuurskunde gestudeerd aan de TU Twente en is na zijn afstuderen als trainee in dienst getreden bij ABN-AMRO, waar hij ruim twintig jaar werkzaam is geweest en uiteindelijk in de directie Nederland belandde. Daarna is Leo werkzaam geweest als directievoorzitter bij Aegon-dochter Meeus. Vervolgens in dienst getreden van Rabobank, eerst als directievoorzitter bij Rabobank Regio Schiphol, sinds 1 december 2015 is Leo directievoorzitter bij Rabobank Rotterdam. Leo is maatschappelijk betrokken en actief in een aantal (Rotterdamse) netwerken. Naast skiën is zijn grootste hobby muziek en met name piano spelen.

Frans Lavooij

De heer F. J. (Frans) Lavooij

De heer Frans Lavooij was tot 1 februari 2011 voorzitter van het bestuur van de Kamer van Koophandel Nederland. Ondanks zijn vele bestuursfuncties in het maatschappelijk middenveld is de heer Lavooij altijd ondernemer gebleven. En wel een van het Rotterdamse soort: “niet lullen maar poetsen”. Hij is directeur van Nedspice Holding B.V. Ook is hij eigenaar en groot aandeelhouder van een viertal bedrijven in de ICT-, muziek- en food-sector. Zijn bestuurlijke activiteiten besrijken een breed spectrum. o is hij o.a. voorzitter van het CHIO en bestuurslid van Dutch Trade Board geweest. Is hij bestuurslid van het Nederlands Centrum voor Handelsbevordering (NCH), en voorzitter van de Nederlands-Oekraïens Centrum voor Handelsbevordering (NOCH). Voor zijn grote maatschappelijke inzet is hij door Hare Majesteit de Koningin benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.

Jasper Rijnders

De heer J. (Jasper) Rijnders

Jasper Rijnders (1976) is na zijn opleiding tot jurist aan de Rijksuniversiteit Groningen begonnen bij de Rijksoverheid als jurist en programmamanager bij de Stichting ICTU voor het Elektronisch Loket en OT2000. Via een dienstverband als ambtenaar werkzaam bij het Ministerie van Binnenlandse Zaken en verantwoordelijk voor de uitrol van de authenticatietool DigiD kwam hij in 2006 bij KPN terecht. Daar werkte hij in diverse commerciële rollen met als belangrijkste aandachtgebied de overheid. Hij is oprichter en secretaris van de Museon Corporate Ambassadors Club, adviseur van verschillende start ups die op het vlak van mens, maatschappij en technologie opereren en betrokken bij verschillende maatschappelijke initiatieven.

Hugo Fernandes Mendes

H.K. (Hugo) Fernandes Mendes, 1Directeur Stedelijke Bestuurs advisering / loco gemeentesecretaris Gemeente Amsterdam

Hugo Fernandes Mendes werd in 1951 geboren in een ‘volksbuurt’ in Paramaribo. Na zijn studie werd Fernandes Mendes (hoofd)docent aan de universiteit van Leiden, in 1989 promoveerde hij. Pas toen koos hij definitief voor Nederland, ook al omdat hij, vanwege een aantal artikelen dat hij schreef over Suriname, tot 1990 geen visum kreeg voor zijn moederland. Na een carriere bij het ministerie van Binnenlandse Zaken kwam hij via het stadsdeel Zuidoost waar hij stadsdeelsecretaris was bij de Directie Stedelijke bestuursadvisering. Hij bekleedt tal van bestuurlijke en adviserende functies en is zeer betrokken bij multicurele vraagstukken.

Nada el Rubaiee

Nada Al Rubaiee, Etnische Zakenvrouw Nederland 2015

Apotheker en mede-eigenaar van Mediq Apotheken, Charlois, Carnissehuis en Pleinweg, Rotterdam en directeur–eigenaar van NadaFarm B.V. Dordrecht. Nada Al-Rubaiee, 36 jaar, is geboren in Damascus (Syrië) en woonachtig in Dordrecht. Apotheek Mediq Charlois is door een combinatie van doorzettingsvermogen, ambitie en drive binnen twee jaar tijd uitgegroeid tot een toonaangevende apotheek in Rotterdam Zuid. Aan het roer staat Nada Al-Rubaiee, een gepassioneerd apotheker die zich inzet voor het bedienen van patiënten en zorginstellingen om zo iedereen de beste zorg te bieden. Nada is zeer ondernemend zowel binnen de farmacie als daarbuiten. Zo heeft ze een tweetal patenten (modelbeschermingen) gekregen voor door haar ontwikkelde hulpmiddelen (zetpillen en wattenstaafjes), bedoeld voor het algemene publiek en in het bijzonder reuma- en MS-patiënten.

Klasina Helena Tholud

Ineke Tolud (Etnische vrouwelijke manager Nederland 2015), Manager Design & Development bij Rituals Cosmetics, Amsterdam.

Ineke Tolud is geboren in Paramaribo (Suriname) en woonachtig in Amsterdam. Ineke is sinds 1995 werkzaam in de Retail. Sinds 2009 werkt zij voor Rituals Cosmetics. Rituals Cosmetics is een van de snelst groeiende lifestyle merken. Ineke is verantwoordelijk voor het design van alle winkels en shop in shops. Hieronder valt het design van uitbreidingen, verhuizingen en verbouwingen, maar ook de etalages, displays, prototypes en promotieopbouw. Daarnaast beheert zij alle teken- en opslagprogramma’s. Samengevat is Ineke strategisch verantwoordelijk voor elk ontwerp binnen de store-omgeving met als focus de essentie van het merk te bewaken. In haar rol inspireert zij op een positieve manier een creatief team van designers en developers en weet hen elke dag weer te inspireren om tot de beste resultaten te komen.