Bekendmaking genomineerden EZVN Vrouwelijke Manager Nederland 2018’

De business club Etnische Zaken Vrouwen Nederland (EZVN) reikt op 10 November 2018 in het WTC te Rotterdam voor de vijftiende (15) keer de award voor de EZVN Manager Nederland uit. Tijdens de jurybijeenkomst op 4 oktober jl. onder leiding van Leo Peeters Weem, Directievoorzitter van Rabobank Rotterdam, zijn de volgende genomineerden geselecteerd;

De genomineerden voor de Award EZVN Vrouwelijke Manager Nederland 2018 zijn:

Nüvit Kibaroglu – Adigüzel

Mevr. Nüvit Kibaroglu- Adigüzel, Hoofd unit training (praktijkopleiding luchtverkeersleiders), LVNL (Luchtverkeersleiding Nederland)

Nüvit is dochter van een Turks gastarbeidersgezin, geboren en getogen in Zaandam. Bekneld tussen twee culturen; tussen enerzijds de loyaliteit van haar lieve zorgzame ouders, de Turkse gemeenschap en het Islamitische geloof en anderzijds de nieuwsgierigheid naar alles daarbuiten. Lezen was haar redding. (Weg)duiken in een boek, een spannend verhaal, vrij voelen en even weg uit de realiteit die zo knelde. Door een persoonlijk trauma in hun gezin verliep de middelbare schooltijd anders en brak ze haar VWO-opleiding vroegtijdig af. Op haar 18e doorbrak ze alle taboes en vertrok alleen naar Istanbul om daar te wonen en te werken. Op zoek naar vrijheid in doen en laten, op zoek naar haarzelf. Na ruim een jaar keerde ze terug naar Nederland met een nieuw inzicht: ‘Ik ben een Nederlandse van Turkse komaf’. Niet Turks en niet Nederlands, maar een rijk mens met twee culturen. Ze trouwde op 20-jarige leeftijd met Sadik en kreeg drie prachtige kinderen. Tijdens haar moederschap heeft Nüvit ook doorgezet in haar carrière. Ondanks het missen van de geijkte opleidingen en papieren had zij zich inmiddels op eigen kracht opgewerkt tot HRM-consultant bij LVNL. Om haar verdere ambities waar te kunnen maken en vooral zichzelf te bewijzen dat ze het kon, heeft zij op 30-jarige leeftijd de HBO-studie Bedrijfskundig HRM succesvol afgerond. In 2014 heeft zij de stap gemaakt naar het management en is manager Facility Services geworden. In september 2018 heeft zij een vervolgstap in management gemaakt en sindsdien is zij verantwoordelijk voor de praktijkopleiding tot luchtverkeersleider. Naast haar carrière heeft zij diverse initiatieven ontplooid op het gebied van inclusiviteit (sociaal maatschappelijk project voor vrouwen met een afstand tot de arbeidsmarkt) en diversiteit (oprichting vrouwennetwerk en organisatie Inhouse dag LVNL voor jongeren met een multiculturele achtergrond).

Nüvit is doel-, oplossings- en mensgericht. Ze is een open, to-the point, verbindend en enthousiasmerend persoon, die zich positief onderscheidt op het gebied van leiderschap. Ze heeft een intuïtieve benadering op het gebied van zowel mensen als problemen. Haar lijfspreuk is er één van Pipi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’.

Bilge Evin

Mevr. Bilge Evin, Projectmanager bij de gemeente Haarlemmermeer
Bilge Envin, alleenstaande moeder van 2 zoons en van Turkse afkomst, is sedert 1998 in  dienst bij de Gemeente Haarlemmermeer als bestuursambtenaar. Het begin van de professionele ontwikkeling van Bilge Evin stond in het teken van opbouwen en ondernemen. Op eigen kracht heeft zij naast haar werk bij de Gemeente Haarlemmermeer een onderneming opgezet in de textiel. Deze groeide uit naar een florerend internationaal bedrijf met 50 medewerkers. Een mooie periode, waarin zij veel over haar professionele identiteit heeft ontdekt, waaronder haar liefde voor het realiseren van concrete resultaten, alsmede haar talent om daarvoor hard te werken en nooit op te geven. In deze periode heeft zij haar voorliefde ontdekt voor autonomie en bewegingsruimte in wat zij doet, ook in haar persoonlijke levenssfeer. Zij merkte dat zij privé minder ontwikkelingsruimte kreeg dan dat zij nodig had. Al met al een leerzame en soms ook pijnlijke periode, waarin zij uiteindelijk heeft durven kiezen voor haar persoonlijke ontwikkeling. Deze keuze betekende in ultimo het einde van haar huwelijk en daarmee ook het einde van haar betrokkenheid bij het bedrijf dat zij had opgezet. Wellicht cliché, maar zeker waar: elk einde is een begin van iets nieuws, zo ook voor Bilge.  Ook in haar professionele omgeving bij de gemeente Haarlemmermeer is er veel veranderd. Zij vond een nieuwe, veelzijdige werkomgeving, waarin een groot beroep werd gedaan op haar klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en zelfstandigheid. Zij opereert hier in een complexe werkomgeving, waarbij per definitie sprake is van verschillende (maatschappelijke en politieke) belangen. Zij doet haar best om afwegingen transparant uit te leggen en daarmee draagvlak te creëren. Bilge is betrokken geweest bij spraakmakende en politiek gevoelige dossiers waaronder de aanleg van de Polderbaan bij Schiphol. Een mooie periode waarin zij zich verder heeft ontwikkeld naar een eindverantwoordelijk manager van complexe en grootschalige gebiedsontwikkelingen. In deze functie stuurt zij de ontwikkeling en bouw aan van letterlijk duizenden nieuwe woningen, die hard nodig zijn in onze Metropool Regio Amsterdam. Een zeer hectische functie met veel maatschappelijk urgentie en verantwoordelijkheid. Bilge heeft zelf ervaren dat je met de juiste motivatie en soms een zetje van je naasten, altijd kan bereiken wat je echt wilt. Zij wil deze boodschap doorgeven aan vrouwen die dit spreekwoordelijke zetje ook nodig hebben. 

          Snezana Zivcevska-Stalpers

Mevr. Snezana Zivcevska-Stalpers, Projectmanager bij IBM Global Business Services, Nederland

Snezana Zivcevska , geboren en getogen in Skopje, Macedonië en moeder van 2 kinderen is een van de weinige vrouwen die werkzaam is in de ICT sector. Ze studeerde Computerwetenschappen aan de faculteit Elektrotechniek van de Universiteit van St. Cyril en Methodius en ze heeft een MSc. graad in computerwetenschappen. Na het afstuderen op haar 27e verhuisde ze naar Nederland als een zeer ervaren expat, waar ze een baan kreeg bij een van de multinationals met hoofdkantoor in Nederland. Sindsdien werkt ze in de IT met bijna 18 jaar internationale werkervaring. Momenteel werkt ze voor IBM in de functie van projectmanager. Ze beheert een breed scala aan projecten voor IBM-klanten in Nederland en Europa op het gebied van Cloud, Analytics, Mobile, Social en Security, en van grote transities en transformaties tot kleine maar behendige IT-app-ontwikkeling. Sommigen van deze projecten wonnen diverse awards. Vrouwen leiden volgens Snezana anders. ‘Ze hebben meer empathie, stellen vragen, geven ondersteuning en durven out-of-the-box te denken.’ Om deze eigenschappen nog meer te ontwikkelen en meer te leren over leiderschap volgde ze in 2016 het Women in Business Program aan de Erasmus Universiteit. ‘Ook om mijn carrière verder te ontwikkelen en om als vrouw een goede leider te zijn.’ De combinatie van zowel mannen als vrouwen in leidinggevende functies werkt volgens Snezana namelijk het beste. ‘Want mannen durven in tegenstelling tot vrouwen meer risico’s te nemen en leiden meer vanuit hun hoofd dan vanuit hun hart. Dan krijg je de juiste balans binnen een bedrijf.’ Naast haar reguliere baan is Snezana ook een activist en pleitbezorger voor gendergelijkheid en economische empowerment van vrouwen en is zij met name actief in het aantrekken en behouden van meer meisjes en vrouwen in technologie. Ze is online en offline actief geweest in veel initiatieven, campagnes, projecten, workshops en evenementen. In 2016 werd ze een wereldwijde VN Women Champion for Change, wat haar een enorme voldoening en erkenning gaf. Voor haar werk in technologie en als pleitbezorger voor gendergelijkheid is zij genomineerd voor vele onderscheidingen. In 2016 won ze de Impact Award van het befaamde Nederlandse vrouwelijke tijdschrift OpZij in de categorie ‘sociale impact maken vanuit een informele positie’.