Rotterdam, 26 november 2017 – Gisteren vond in Rotterdam voor de 14e keer het EZVN verkiezingsgala Etnische Zakenvrouw Awards plaats. Artie Debidien uit Den HaagDirector Information Technology bij NIBC BANKsleepte de titel EZVN Manager 2017’ in de wachtRabin Baldewsingh Wethouder van de Gemeente Den Haag reikte de award aan haar uit. Volgens de vakjury inspireert, motiveert en realiseert ze met een duidelijke visie en strategie. Een kei in haar werk en in staat om organisaties binnen korte tijd naar een hoger niveau te tillen. De EZVN Awards worden elk jaar uitgereikt aan topondernemers en -managers die met hun indrukwekkende loopbaan een rolmodel en inspiratiebron zijn voor vele opkomende talenten

Maritza Russel, bestuursvoorzitter en oprichter van EZVN: Artie is een selfmade woman, een topklasse manager die de leiding neemt zowel zakelijk als privé. Een rolmodel waarin Nederlandse professionals met een andere culturele achtergrond zich kunnen herkennen en durven geloven dat ook zij de top kunnen bereiken

ARTIE DEBIDIEN – EZVN MANAGER 2017 

Artie’s reactie op de award: Ik maakt deel uit van een bedrijf dat staat voor groei en ontwikkeling van de organisatie en haar medewerkers, dat sluit aan bij wat ik voor mezelf wil, zakelijk maar ook wat betreft persoonlijke ontwikkeling. Met deze award hoop ik een inspiratie te kunnen zijn voor anderen en vooral mijn ervaringen te delen. 

Artie Debidien Is een selfmade woman die haar carrière te danken heeft aan haar doorzettingsvermogen en sterke wil om onafhankelijk te zijn. Een motivatie die haar veel heeft gebracht maar niet altijd samengaat met de Hindoestaanse cultuur waarin zij is opgegroeid. Ze heeft meer dan 20 jaar ervaring in diverse domeinen op het gebied van ICT en strategisch management, vooral in de bankwereld; Delta Lloyd Bank, Bank Labouchere, Dexia Bank en Knab. Sinds 2015 is Director Information Technology bij NIBC verantwoordelijk voor IT en de organisatieverandering. Samen met haar team wil ze IT dicht bij de business brengen en stuurt ze op vooruitgang, verandering, waarde creatie, innovatie en optimalisatie voor NIBC.  

De awards van 2017
De awarduitreiking kent drie categorieën, te weten de categorie ‘Zakenvrouw van het Jaar’, Manager van het Jaar’ en de ‘Ondernemersprijs’. Dit zijn genomineerden per categorie en de uiteindelijke winnaars:

Categorie Zakenvrouw
Eveline Wu – Chef-kok en eigenaresse van vier restaurants waaronder Soho en De Kreeftenbar. Winnaar WK Chinese Cuisine 2016 (winnaar in deze categorie)
Maggie Feng – Eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences

Categorie Managers
Artie Debidien – Director IT & Operations bij NIBC Bank (winnaar in deze categorie)
Niki A. Georgiou – Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie bij Nutricia
Kavita Parbhudayal – CFO Gemeente Den Haag

Ondernemersprijs
MaryJo de Leeuw – Security expert bij adviesbureau Revnext, founder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundation (winnaar in deze categorie)
Tessa Morena de Niet – Ex topatleet en eigenaresse personal training studio’s Bodytec Center
Malou de Kok – Eigenaresse tandartspraktijk Meerdervoort en UBrush Enterprise BV

Over EZVN
In 2004 richtte Maritza Russel, bestuursvoorzitter Etnische Zakenvrouwen Nederland, EZVN op. Om professionals een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen en daarmee andere talenten met diverse culturele achtergronden te motiveren hún doel te behalen. Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Hun zichtbaarheid werkt heel inspirerend voor andere professionals met de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. De verkiezing is één van de evenementen die EZVN jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven. Naast de verkiezing organiseert EZVN als netwerk van meer dan 1000 zakenvrouwen jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers, studenten en managers. Het grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.