EZVN Aanmoedigingsprijs

De Aanmoedigingsprijs is er om jong ondernemerschap te stimuleren. De aanmoedigingsprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge, innovatieve en verfrissende onderneming geleid door een talentvolle ambitieuze onderneemster. De jury beoordeeld de kandidaten op ondernemerschap, strategie en visie, financiën, durf en daadkracht maar ook op basis van succesfactoren (omzet, personeel, klanten) en ondernemerschap (ambitie, creativiteit, innovativiteit). Daarnaast hebben deze onderneemsters een duidelijk groeiperspectief en een ambitie voor ogen voor hun reeds bloeiende onderneming.

De nominaties voor deze categorie zijn Mary-Jo de Leeuw van Revnext, Tessa Morena van Bodytec Center en Malou de Kok van UBrush!.

Mary-Jo de Leeuw

Mary-Jo de Leeuw is een zelfstandig professional met Antilliaanse roots die van jongs af aan gefascineerd is door de wereld van 0-len en 1-nen. Ze is de oprichtster en associate partner van Revnext. Revnext adviseert topmanagement van overheden, beursgenoteerde bedrijven en NGO’s op het gebied van hightech innovatie, koersbepaling en prestatie-verbetering.

Maatschappelijk is zij zeer actief, zo startte zij onlangs de Cyberwerkplaats in Rotterdam. Daarnaast is Mary-Jo medeoprichter en president van het Platform Internet of Toys en vice president van het internationale netwerk Women in Cyber Security Foundation. Een netwerk van 1000 vrouwen wereldwijd, met dit netwerk maakt zij zich er hard voor dat vrouwen, werkzaam in de cybersecuritywereld, niet langer opzij worden geschoven.

Tessa Morena

Tessa’s passie is sport, als voormalig topatlete weet ze als geen ander wat sport voor een persoon kan betekenen. Ze is mede-eigenaar van Bodytec Center en NumberOne Personal Training in Delft. Met Bodytec biedt ze een bijzondere trainingsmethode aan door middel van elektro spier stimulatie. Dit revolutionair trainingssysteem biedt de voordelen van Hoge Intensiteit Interval Training om in een zeer korte tijd resultaten te boeken. Meer resultaat in minder tijd onder begeleiding van een personal trainer.

Discipline en wilskracht typeert Tessa, met Antilliaans/Nederlandse roots  die ooit Nederlands Kampioen was op de 100 meter sprint. Zij past deze mindset toe in haar werk als personal trainer en ondernemer onder het motto: “Streng voor mijzelf en voor een ander met een lach erbij”.

Malou de Kok

Is mondhygiëniste en heeft een bestaande tandartspraktijk Meerdervoort in Den Haag uitgebouwd tot een moderne praktijk. In de nog steeds groeiende markt voor tandartspraktijken biedt zij esthetische tandheelkunde waarbij zorgvuldigheid centraal staat. Malou is een assertief en gepassioneerd ondernemer gericht op innovatie. Zo ontwierp zij UBrush! de ultieme elektrische rager waarmee zij de aandacht wist te trekken van de grote gevestigde namen in haar vakgebied maar liet zich daardoor niet van haar stuk brengen.
Malou is geboren in Sri Lanka en is dankbaar dat zij is geadopteerd en kansen heeft gekregen maar wil vooral uitdragen dat je door heel hard te werken en doorzettingsvermogen kan bereiken wat je voor ogen hebt.