EZVN Manager
Het zijn vrouwen die verschillen niet als een probleem zien, maar juist weten te benutten. De jury kijkt hierbij vooral naar zakenvrouwen die door hun visie en aanpak als voorbeeld en inspiratie kunnen dienen voor andere Etnische managers. In aanmerking komen; vrouwen die een topfunctie bekleden binnen het bedrijfsleven of de (semi-) overheid, daarnaast hebben deze vrouwen de afgelopen jaren niet alleen uitzonderlijk gepresteerd in hun functie, maar hebben zij zich ook positief onderscheiden op het gebied van leiderschap.
De genomineerden voor de EZVN Manager 2018 Award zijn Nüvit Kibaroglu – Adigüzel van LVNL, Bilge Evin van Gemeente Haarlemmermeer en Snezana Zivcevska-Stalpers van IBM Global Business Services.

Nüvit Kibaroglu- Adigüzel
Nüvit, Hoofd unit training LVNL, is dochter van een Turks gastarbeidersgezin, geboren en getogen in Zaandam. Bekneld tussen twee culturen; tussen enerzijds de loyaliteit van haar lieve zorgzame ouders, de Turkse gemeenschap en het Islamitische geloof en anderzijds de nieuwsgierigheid naar alles daarbuiten. Lezen was haar redding. (Weg)duiken in een boek, een spannend verhaal, vrij voelen en even weg uit de realiteit die zo knelde. Door een persoonlijk trauma in hun gezin verliep de middelbare schooltijd anders en brak ze haar VWO-opleiding vroegtijdig af. Op haar 18e doorbrak ze alle taboes en vertrok alleen naar Istanbul om daar te wonen en te werken. Op zoek naar vrijheid in doen en laten, op zoek naar haarzelf. Na ruim een jaar keerde ze terug naar Nederland met een nieuw inzicht: ‘Ik ben een Nederlandse van Turkse komaf’. Niet Turks en niet Nederlands, maar een rijk mens met twee culturen. Ze trouwde op 20-jarige leeftijd met Sadik en kreeg drie prachtige kinderen. Ondanks het missen van de geijkte opleidingen en papieren had zij zich inmiddels op eigen kracht opgewerkt tot HRM-consultant bij LVNL. Om haar verdere ambities waar te kunnen maken en zichzelf te bewijzen dat ze het kon, heeft zij op 30-jarige leeftijd de HBO-studie Bedrijfskundig HRM succesvol afgerond. In 2014 heeft zij de stap gemaakt naar het management en is manager Facility Services geworden. In september 2018 heeft zij een vervolgstap in management gemaakt en sindsdien is zij verantwoordelijk voor de praktijkopleiding tot luchtverkeersleider. Naast haar carrière heeft zij diverse initiatieven ontplooid op het gebied van inclusiviteit en diversiteit. Haar lijfspreuk is er één van Pipi Langkous: ‘Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het kan’.
Bilge Evin
Bilge Evin, alleenstaande moeder van 2 zoons en van Turkse afkomst, is projectmanager bij de Gemeente Haarlemmermeer waar zij sedert 1998 bij in dienst is. Op eigen kracht heeft zij naast haar werk bij de Gemeente een onderneming opgezet in de textiel. Deze groeide uit naar een florerend internationaal bedrijf met 50 medewerkers. Een mooie periode, waarin zij veel over haar professionele identiteit heeft ontdekt. Zij merkte dat zij privé minder ontwikkelingsruimte kreeg dan dat zij nodig had. Al met al een leerzame en soms ook pijnlijke periode, waarin zij uiteindelijk heeft durven kiezen voor haar persoonlijke ontwikkeling. Met als gevolg het einde van haar huwelijk en betrokkenheid bij het bedrijf dat zij had opgezet. Wellicht cliché, maar zeker waar: elk einde is een begin van iets nieuws, zo ook voor Bilge. Zij vond een nieuwe, veelzijdige werkomgeving bij de Gemeente, waarin een groot beroep werd gedaan op haar klantgerichtheid, resultaatgerichtheid en zelfstandigheid. Bilge is betrokken geweest bij spraakmakende en politiek gevoelige dossiers waaronder de aanleg van de Polderbaan bij Schiphol. Een mooie periode waarin zij zich verder heeft ontwikkeld naar een eindverantwoordelijk manager van complexe en grootschalige gebiedsontwikkelingen. In deze functie stuurt zij de ontwikkeling en bouw aan van letterlijk duizenden nieuwe woningen, die hard nodig zijn in onze Metropool Regio Amsterdam. Een zeer hectische functie met veel maatschappelijk urgentie en verantwoordelijkheid. Bilge heeft zelf ervaren dat je met de juiste motivatie en soms een zetje van je naasten, altijd kan bereiken wat je echt wilt. Zij wil deze boodschap doorgeven aan vrouwen die dit spreekwoordelijke zetje ook nodig hebben.
Snezana Zivcevska
Snezana Zivcevska , geboren en getogen in Skopje, Macedonië en moeder van 2 kinderen is projectmanager bij IBM Global Business Services en één van de weinige vrouwen die werkzaam is in de ICT sector. Ze studeerde Computerwetenschappen aan de faculteit Elektrotechniek van de Universiteit van St. Cyril en Methodius en ze heeft een MSc. graad in computerwetenschappen. Na het afstuderen op haar 27e verhuisde ze naar Nederland als een zeer ervaren expat, waar ze een baan kreeg bij een van de multinationals met hoofdkantoor in Nederland. Sindsdien werkt ze in de IT met bijna 18 jaar internationale werkervaring. Momenteel werkt ze voor IBM in de functie van projectmanager. Ze beheert een breed scala aan projecten voor IBM-klanten in Nederland en Europa op het gebied van Cloud, Analytics, Mobile, Social en Security, en van grote transities en transformaties tot kleine maar behendige IT-app-ontwikkeling. Sommigen van deze projecten wonnen diverse awards. Vrouwen leiden volgens Snezana anders. De combinatie van zowel mannen als vrouwen in leidinggevende functies werkt volgens Snezana namelijk het beste. Naast haar reguliere baan is Snezana ook een activist en pleitbezorger voor gendergelijkheid en economische empowerment van vrouwen en is zij met name actief in het aantrekken en behouden van meer meisjes en vrouwen in technologie. In 2016 werd ze een wereldwijde VN Women Champion for Change, wat haar een enorme voldoening en erkenning gaf. In 2016 won ze de Impact Award van het befaamde Nederlandse vrouwelijke tijdschrift OpZij in de categorie ‘sociale impact maken vanuit een informele positie’.