EZVN Ondernemer

De Ondernemersprijs is er om jong ondernemerschap te stimuleren. De ondernemersprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een jonge, innovatieve en verfrissende onderneming geleid door een talentvolle ambitieuze onderneemster. De jury beoordeeld de kandidaten op ondernemerschap, strategie en visie, financiën, durf en daadkracht maar ook op basis van succesfactoren (omzet, personeel, klanten) en ondernemerschap (ambitie, creativiteit, innovativiteit). Daarnaast hebben deze onderneemsters een duidelijk groeiperspectief en een ambitie voor ogen voor hun reeds bloeiende onderneming.

De nominaties voor de EZVN Ondernemer 2018 zijn Iman Hassan van Ifoulki Argan Oil, Zeynep Dag van Alzúarr en Naima Amdaouech van Punch!.

Iman Hassan

Iman (1994) heeft haar roots liggen in Marokko (moeder) en Egypte (vader). Zij studeert HRM aan de Hogeschool in Rotterdam. Iman werd geïnspireerd door haar oma die oorspronkelijk uit Essaouira (Marokko) komt. Bekend om de Argan bomen en de Argan olie, ook wel het vloeibare goud van Marokko genoemd. Doordat Iman als jong meisje altijd naar Marokko op vakantie ging, zag ze hoe de Berber vrouwen uit het Zuiden van Marokko de Argan noten oogstten en tot Argan olie verwerkten. Zij raakte hierdoor geïnspireerd en wilde hierin gaan ondernemen in Nederland. Ondanks dat ze nog studeert, zette ze op haar 21ste haar onderneming Ifoulki op. Ifoulki betekent in het Berbers ‘mooi’. Doordat Iman vrouwen wil steunen, besloot ze samen te werken met de vrouwen coöperatie uit het Zuiden van Marokko. De vrouwen coöperatie biedt werkgelegenheid aan de Berber vrouwen uit het platteland. Dankzij Argan olie hebben ze een belangrijke inkomstenbron en kunnen zij hierdoor onafhankelijk worden en hun gezin financieel bijstaan. Daarnaast vond Iman het erg belangrijk om een product op de markt neer te zetten die een luxe uitstraling heeft èn van zeer goede kwaliteit is. Haar ambities op toekomstperspectief zijn internationaal doorbreken met het merk ifoulki en de cosmeticalijn verder uitbreiden.

Zeynep Dag

Zeynep Dag (1990) heeft Turkse roots en is geboren in Eindhoven. Na het volgen van twee Bachelors in Product Design en Art & Design in Education aan de beroemde Design University ArtEZ, behaalde Zeynep een Masters diploma in moderne en hedendaagse kunst. Ze begon haar carrière op de leeftijd van 18 in de mode-industrie en werkte voor verschillende grote internationale merken. Ze had een droom: haar eigen luxe schoenenmerk. In 2016 startte zij het schoenenmerk Alzúarr, waarbij het sleutelwoord in de ontwerpfilosofie “vrouwelijke kracht” is. Het doel van haar schoenenontwerpen is elke vrouw het gevoel te geven dat ze krachtig en zelfverzekerd is. Zij combineert haar passie voor modern design en kunst, haar gevoel voor creativiteit en een overvloed aan luxe materialen in exclusieve schoenontwerpen. Door haar doelgerichte aanpak, maakte Zeynep van Alzúarr in zeer korte tijd een enorm internationaal merk. Binnen 2 weken had ze de Amerikaanse zangeres Rihanna als klant. Binnen minder dan 6 maanden behoorden ook Beyonce – in verband met haar nieuwe tour-, Nina Dobrev, Kendall & Kylie Jenner, Jennifer Lopez, Naomi Campbell, Amber Rose, Vanessa Hudgens en Chantel Jeffries tot haar clientèle. De oogverblindende schoenen die Zeynep ontwerpt en verkoopt zijn exclusief, met de hand gemaakt en hebben daarom een hoog prijskaartje. Voor modebewuste vrouwen met een iets kleinere beurs heeft Zeynep een miljoenendeal afgesloten met Mexx. Sinds mei 2017 heeft Alzúarr een eigen vaste showroom in Parijs en op korte termijn volgen pop-up stores in Dubai en New York.

Naima Amdaouech

Naima Amdaouech (1984) is oprichtster van Punch! Club Nederland. Zij heeft Marokkaanse roots en is geboren en getogen in Gouda. Naima studeerde Business & Economics aan de Erasmus Universiteit. Tijdens een periode waarin zij zelf niet lekker in haar vel zat, begon Naima met kickboksen. In 3 maanden tijd viel zij 14 kilo af en transformeerde zowel fysiek als mentaal. Kickboksen werd haar lust en leven; een passie ontstond die zij wilde delen met zoveel mogelijk vrouwen. Naima besloot een plek te creëren waar kickboksen toegankelijker is voor vrouwen, waar zij hun grenzen kunnen verleggen en sterker kunnen worden. Hierbij benadrukt zij het mentale aspect van deze sport, waar zij grote mogelijkheden ziet voor de persoonlijke groei van vrouwen. Punch! was geboren. In sneltreinvaart van 1 locatie naar 6 in 3,5 jaar tijd. Door de laagdrempeligheid die Naima aan het concept heeft weten te koppelen is Punch! geschikt voor iedereen. Een individu stelt niets voor als ze niet wordt ondersteund door een geweldig team. Inmiddels is Punch! 35 vrouwen sterk. De kracht van samenwerking en de wens de wereld mooier te maken spetteren van het concept af. Een concept dat de ambitie heeft buiten de landsgrenzen te treden en tevens internationaal uitgerold zal worden. Kortom een onderneemster die met haar kleur, tomeloze energie, zakelijk vermogen en liefde voor mensen de wereld verrijkt op een zakelijk verantwoorde, sportieve en succesvolle manier!