EZVN Zakenvrouw

Voor vrouwelijke etnische ondernemers die door hun visie en aanpak als voorbeeld en inspiratie kunnen dienen voor andere etnische ondernemers. In aanmerking komen ondernemers die een toponderneming bezitten en leiden; die minimaal twee jaar staan ingeschreven bij een Kamer van Koophandel in Nederland; die de afgelopen twee jaren een positieve balans hadden; daarnaast hebben deze onderneemsters een duidelijk groeiperspectief en een ambitie voor ogen voor hun reeds bloeiende onderneming.


De genomineerden voor de EZVN Zakenvrouw 2017 Award zijn Maggie Feng, eigenaar en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences en Eveline Wu,  eigenaar, directeur en Chef-kok van restaurants De Kreeftenbar, MOOD, Soho en Wynwood.


Maggie Feng

Maggie Feng is geboren en getogen in Beijing, China en studeerde aan de Beijing University of Technology, Engineering Management. Tijdens een uitwisseling van 10 maanden kwam ze op Hogeschool IJsselland (nu Saxion) in Deventer, de liefde van haar leven tegen, met wie ze een zoon van 10 jaar heeft. In 2001 behaalde Maggie haar Master of Science diploma in Facility Management van de University of Greenwich in Groot-Brittannië.Maggie is eigenaar en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences. Maggie is tevens verantwoordelijk voor het Research Centre en leidt ze een EU-project op het gebied van duurzame energie (EFRO). Daarnaast vervult ze de rol van ambassadeur voor de jaarlijkse kanaalconcerten in Apeldoorn en is ze jurylid voor de Apeldoorn Business Awards. Met haar Chinese achtergrond, haar leven in Nederland en het feit dat ze in 3 talen werkt en spreekt, kan gezegd worden dat Maggie een echte internationale en multiculturele persoonlijkheid is, die haar kennis, vaardigheden en competenties alsmaar verder wil en blijft ontwikkelen.

Eveline Wu

Eveline’s roots liggen in een klein dorpje op het platteland, vlakbij Shanghai. Met een Chinese chef-kok als vader valt de appel niet ver van de boom. Eenmaal in Nederland maakte Eveline zich de Nederlandse taal meester en startte met werken in de horeca. In 1999 opende zij het eerste wok-restaurant van Nederland. Later volgden De Kreeftenbar, MOOD, Soho en Wynwood. Tijdens de World Championship Chinese Cuisine in 2016 won Eveline een gouden medaille met haar dessert.

In haar drie restaurants in Eindhoven biedt zij kansen aan mensen met een achterstand op de arbeidsmarkt. Hoewel er in Eveline’s restaurants op topniveau gekookt wordt creëert zij in haar restaurants ook ruimte voor mensen aan de onderkant van de samenleving, zonder opleiding of de juiste kwalificaties. Zij wil een rolmodel zijn voor mensen: 25 jaar geleden begon zij zelf met niets. Haar motto is: “Durf te dromen en zet je voor 120 % in, dan kun je alles krijgen wat je wilt!”.