Apeldoorn, 14 november 2017 – Op 25 november aanstaande vindt in aanwezigheid van zo’n 300 (inter)nationale topondernemers het EZVN verkiezingsgala ‘Etnische Zakenvrouw van het Jaar’ plaats. Maggie Feng, eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences is één van de genomineerde professionals.

Voor de veertiende keer organiseert Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) deze prestigieuze verkiezing. Het is één van de evenementen die zij jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen. Om zo meer professionals met een andere culturele achtergrond te motiveren hún doel te bereiken. De Gemeente Rotterdam is gaststad dit jaar, de awards worden uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport.
Maggie Feng: een echte internationale en multiculturele persoonlijkheid
Maggie Feng is geboren en getogen in hartje Beijing, China en heeft gestudeerd aan de Beijing University of Technology, als student Engineering Management. Tijdens een uitwisseling van 10 maanden kwam ze op Hogeschool IJsselland (nu Saxion) in Deventer, de liefde van haar leven tegen, met wie ze een zoon van 10 jaar heeft. In 2001 behaalde Maggie haar Master of Science diploma in Facility Management van de University of Greenwich in Groot-Brittannië. Als internationale student heeft Maggie zelf ervaren dat in het hoger onderwijs op veel vlakken verbetering mogelijk was. Ze was ervan overtuigd dat zij dat met haar ervaring en drive kon bewerkstelligen als directeur van een eigen hogeschool. Ze heeft bewezen dat met een optimistische blik, de juiste wilskracht en doorzettingsvermogen veel te bereiken is. Maggie is lid van het College van Bestuur van Wittenborg University of Applied Sciences en is CEO van Wittenborg. Ook is Maggie manager van het Research Centre en leidt ze een EU-project op het gebied van duurzame energie (EFRO). Daarnaast vervult ze de rol van ambassadeur voor de jaarlijkse kanaalconcerten in Apeldoorn en is ze jurylid voor de Apeldoorn Business Awards. Met haar Chinese achtergrond, haar leven in Nederland en het feit dat ze in 3 talen werkt en spreekt, kan gezegd worden dat Maggie een echte internationale en multiculturele persoonlijkheid is, die haar kennis, vaardigheden en competenties alsmaar verder wil en blijft ontwikkelen.

Fungeren als rolmodel
Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN sinds 2004, legt uit wat het belang is van de jaarlijkse verkiezing: “Rondom de awarduitreiking ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ geven wij de genomineerden volop de mogelijkheid om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We weten uit al die jaren dat de zichtbaarheid van de (oud)winnaressen heel inspirerend werkt voor andere professionals met een mooie droom én de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. Succesverhalen inspireren, zorgen voor nog meer goede ideeën en zorgen voor een enorme boost aan motivatie!” Niet alleen de groep genomineerden, maar ook het EZVN netwerk van ruim 1.000 zakenvrouwen deelt hun kennis graag en fungeert als rolmodel voor andere professionals met een culturele achtergrond.
Naast de verkiezing organiseert EZVN jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers , managers en studenten. “Ons grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron”, vervolgt Russel. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.


De genomineerden voor 2017
Voor de award ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ verdiept de jury, bestaande uit topdirecteuren uit het Nederlandse bedrijfsleven, zich tezamen met de winnaressen van vorig jaar in de succesverhalen van de acht genomineerden. Deze zijn verdeeld in drie categorieën:

Categorie Zakenvrouw
Eveline Wu – Chef-kok en eigenaresse van vier restaurants waaronder Soho en De Kreeftenbar. Winnaar WK Chinese Cuisine 2016
Maggie Feng – Eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences

Categorie Managers
Artie Debidien – Director IT & Operations bij NIBC Bank
Niki A. Georgiou – Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie bij Nutricia
Kavita Parbhudayal – CFO Gemeente Den Haag

Ondernemersprijs
Tessa Morena de Niet – Ex topatleet en eigenaresse personal training studio’s Bodytec Center
Malou de Kok – Eigenaresse tandartspraktijk Meerdervoort en UBrush Enterprise BV
Mary Jo de Leeuw – Security expert bij adviesbureau Revnext, founder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundation.

Pers is van harte uitgenodigd op 25 november aanwezig te zijn bij de awarduitreiking in het Worldhotel Wings te Rotterdam. Aanmelden kan via 010 280 15 55.