Rotterdam, 14 november 2017 – Op 25 november aanstaande vindt in aanwezigheid van zo’n 300 (inter)nationale topondernemers het EZVN verkiezingsgala ‘Etnische Zakenvrouw van het Jaar’ plaats. Mary Jo de Leeuw uit Wassenaar en werzaam in Rotterdam als Security expert bij adviesbureau Revnext, founder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundation, is één van de drie genomineerde professionals.

Voor de veertiende keer organiseert Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) deze prestigieuze verkiezing. Het is één van de evenementen die zij jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen. Om zo meer professionals met een andere culturele achtergrond te motiveren hún doel te bereiken. De Gemeente Rotterdam is gaststad dit jaar, de awards worden uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport.
Mary Jo: netwerker pur sang
Mary-Jo of ‘Mario’ naar het gelijknamige computerspel, is van jongs af aan gefascineerd door de wereld van 0-lel en 1-nen. Mary-Jo de Leeuw is als security-expert verbonden als associate partner aan Revnext. Revnext is een strategisch adviesbureau voor hightech-vraagstukken. Revnext adviseert dan ook het topmanagement van overheden, beursgenoteerde bedrijven en NGO’s op het gebied van hightech innovatie, koersbepaling en prestatie-verbetering. Daarnaast is Mary-Jo co-founder en president van het Platform Internet of Toys en vice president van het internationale netwerk Women in Cyber Security Foundation dat zij in 2013 mede oprichtte. Dit netwerk is inmiddels uitgegroeid tot een netwerk van 1000 vrouwen wereldwijd. Met dit netwerk maakt zij zich er hard voor dat vrouwen, werkzaam in de cybersecuritywereld, niet langer opzij worden geschoven, verschijnt met haar onderzoeken in de kranten en is spreekt hierover in binnen- en buitenland. Mary-Jo gebruikt haar talenten en inzichten om mensen te motiveren het beste uit zichzelf te halen zowel binnen als buiten Revnext. En hoewel zij een overvolle agenda heeft, drinkt zij wekelijks met minimaal 1 persoon koffie die zij nog nooit eerder heeft ontmoet; of dat nou is om iemand op weg te helpen, te adviseren of gewoon voor een luisterend oor, zij neemt de tijd en helpt anderen graag. Zij heeft dan ook een groot netwerk en juist door haar voorbeeldfunctie, wil zij deze rol verder inkleuren.

Fungeren als rolmodel
Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN sinds 2004, legt uit wat het belang is van de jaarlijkse verkiezing: “Rondom de awarduitreiking ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ geven wij de genomineerden volop de mogelijkheid om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We weten uit al die jaren dat de zichtbaarheid van de (oud)winnaressen heel inspirerend werkt voor andere professionals met een mooie droom én de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. Succesverhalen inspireren, zorgen voor nog meer goede ideeën en zorgen voor een enorme boost aan motivatie!” Niet alleen de groep genomineerden, maar ook het EZVN netwerk van ruim 1.000 zakenvrouwen deelt hun kennis graag en fungeert als rolmodel voor andere professionals met een culturele achtergrond.
Naast de verkiezing organiseert EZVN jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers en managers. “Ons grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron”, vervolgt Russel. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.


De genomineerden voor 2017
Voor de award ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ verdiept de jury, bestaande uit topdirecteuren uit het Nederlandse bedrijfsleven, zich tezamen met de winnaressen van vorig jaar in de succesverhalen van de acht genomineerden. Deze zijn verdeeld in drie categorieën:

Categorie Zakenvrouw
Eveline Wu – Chef-kok en eigenaresse van vier restaurants waaronder Soho en De Kreeftenbar. Winnaar WK Chinese Cuisine 2016
Maggie Feng – Eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences

Categorie Managers
Artie Debidien – Director IT & Operations bij NIBC Bank
Niki A. Georgiou – Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie bij Nutricia
Kavita Parbhudayal – CFO Gemeente Den Haag

Ondernemersprijs
Tessa Morena de Niet – Ex topatleet en eigenaresse personal training studio’s Bodytec Center
Malou de Kok – Eigenaresse tandartspraktijk Meerdervoort en UBrush Enterprise BV
Mary Jo de Leeuw – Security expert bij adviesbureau Revnext, founder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundation.

Pers is van harte uitgenodigd op 25 november aanwezig te zijn bij de awarduitreiking in het Worldhotel Wings te Rotterdam. Aanmelden kan via 010 280 15 55.