De Bilt, 14 november 2017 – Op 25 november aanstaande vindt in aanwezigheid van zo’n 300 (inter)nationale topondernemers het EZVN verkiezingsgala ‘Etnische Zakenvrouw van het Jaar’ plaats. Niki A. Georgiou uit De Bilt en werkzaam in Amsterdam als Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie bij Danone, is één van de drie genomineerde professionals voor de categorie Manager.

 Voor de veertiende keer organiseert Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) deze prestigieuze verkiezing. Het is één van de evenementen die zij jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen. Om zo meer professionals met een andere culturele achtergrond te motiveren hún doel te bereiken. De Gemeente Rotterdam is gaststad dit jaar, de awards worden uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport.

Niki A. Georgiou: wetenschapper in het bedrijfsleven
Niki A Georgiou is geboren op Cyprus en is opgegroeid in Nigeria. Na het voltooien van haar Bachelor en Master of Science studies in Manchester en Glasgow, begon ze haar academische carrière bij de Universiteit Utrecht. In 2002 voltooide ze haar proefschrift rondom een laboratoriumonderzoek met de link naar HIV geïnfecteerde patiënten met Thalassemie, een aandoening die zij van dichtbij heeft meegemaakt tijdens het opgroeien op Cyprus en in Nigeria. Na 15 jaar verliet ze de wetenschap voor de commerciële sector. In haar huidige rol, als Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie voor Nutricia, is ze verantwoordelijk voor de medische visie en strategie van de oncologie portfolio, als wel het ondersteunen van kankerpatiënten met medische voeding en de educatie van artsen, diëtisten en verpleegkundigen op het gebied van voeding en oncologie. Ze heeft aan de voet gestaan van de transformatie van een puur nutritionele naar een patiënt – gerichte strategie. Via educatie bereikt ze met haar werkgever vandaag een netwerk van 15,000 Medisch oncologen en 7,000 chirurgen en draagt daarmee bij aan betere patiëntenzorg, succesvolle behandeling van kankerpatiënten en minder kosten voor de gezondheidssector. Niki’s motto voor succes is het geloof dat er tal van mogelijkheden zijn om te innoveren, als je maar de tijd neemt om goed te luisteren en te observeren en de juiste communicatiestijl gebruikt om een nieuw gebied te veroveren. 

Fungeren als rolmodel
Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN sinds 2004, legt uit wat het belang is van de jaarlijkse verkiezing: “Rondom de awarduitreiking ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ geven wij de genomineerden volop de mogelijkheid om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We weten uit al die jaren dat de zichtbaarheid van de (oud)winnaressen heel inspirerend werkt voor andere professionals met een mooie droom én de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. Succesverhalen inspireren, zorgen voor nog meer goede ideeën en zorgen voor een enorme boost aan motivatie!” Niet alleen de groep genomineerden, maar ook het EZVN netwerk van ruim 1.000 zakenvrouwen deelt hun kennis graag en fungeert als rolmodel voor andere professionals met een culturele achtergrond.
Naast de verkiezing organiseert EZVN jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers en managers. “Ons grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron”, vervolgt Russel. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.


De genomineerden voor 2017
Voor de award ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ verdiept de jury, bestaande uit topdirecteuren uit het Nederlandse bedrijfsleven, zich tezamen met de winnaressen van vorig jaar in de succesverhalen van de acht genomineerden. Deze zijn verdeeld in drie categorieën:

Categorie Zakenvrouw
Eveline Wu – Chef-kok en eigenaresse van vier restaurants waaronder Soho en De Kreeftenbar. Winnaar WK Chinese Cuisine 2016
Maggie Feng – Eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences

Categorie Managers
Artie Debidien – Director IT & Operations bij NIBC Bank
Niki A. Georgiou – Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie bij Nutricia
Kavita Parbhudayal – CFO Gemeente Den Haag

Ondernemersprijs
Tessa Morena de Niet – Ex topatleet en eigenaresse personal training studio’s Bodytec Center
Malou de Kok – Eigenaresse tandartspraktijk Meerdervoort en UBrush Enterprise BV
Mary Jo de Leeuw – Security expert bij adviesbureau Revnext, founder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundation.

Pers is van harte uitgenodigd op 25 november aanwezig te zijn bij de awarduitreiking in het Worldhotel Wings te Rotterdam. Aanmelden kan via 010 280 15 55.