Rotterdam, 26 november 2017 – Gisteren vond in Rotterdam voor de 14e keer het EZVN verkiezingsgala Etnische Zakenvrouw Awards plaats. Mary-Jo de Leeuw – Security expert bij adviesbureau Revnextfounder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundationsleepte de titel EZVN Ondernemersprijs 2017’ in de wachtIna Sjerps secretaris van de gemeente Rotterdam mevrouw reikte de award aan haar uit. Volgens de vakjury is Mary-Jo een onderneemster die mensen wil samenbrengen en een voorbeeld wil zijn voor anderen. Iemand die haar onderneming voor een substantieel deel in dienst stelt van sociaal ondernemen en tevens garant staat voor vele innovaties op haar vakgebied. De EZVN Awards worden elk jaar uitgereikt aan topondernemers en -managers die met hun indrukwekkende loopbaan een rolmodel en inspiratiebron zijn voor vele opkomende talenten

Maritza Russel, bestuursvoorzitter en oprichter van EZVN: Mary-Jo is een onderneemster die met haar bedrijf Revnext advies geeft inzake hightech-vraagstukken. Bijzonder is dat zij met Revnext ook maatschappelijke meerwaarde creëert Met de Cyberwerkplaats is ze erin geslaagd om digitale hangjongeren’ te stimuleren hun talenten te presenteren aan het bedrijfsleven. Een rolmodel die weet hoe belangrijk het is om anderen te motiveren in het behalen van hun doel.

MARY-JO DE LEEUW – EZVN ONDERNEMER 2017
Mary Jo De leeuw reactie op de award: ” Ik heb mezelf jaren geleden ten doel gesteld deze wereld veiliger te maken. Op geheel eigen en rebelse wijze, schop ik tegen heilige huisjes om dingen in beweging te krijgen. Met deze prachtprijs als beloning ben ik dan ook ongelofelijk trots op dat al mijn harde werken is beloond. Deze waardering is een stimulans om de (digitale) wereld verder in te kleuren en anderen te inspireren het beste uit zichzelf te halen.”  

Mary-Jo is van jongs af aan gefascineerd door de wereld van 0-lel en 1-nen. Mary-Jo de Leeuw is als security-expert verbonden als associate partner aan Revnext. Revnext adviseert topmanagement van overheden, beursgenoteerde bedrijven en NGO’s op het gebied van hightech innovatie, koersbepaling en prestatie-verbetering.  

Daarnaast is Mary-Jo co-founder en president van het Platform Internet of Toys en vice president van het internationale netwerk Women in Cyber Security Foundation  
De awards van 2017
De awarduitreiking kent drie categorieën, te weten de categorie ‘Zakenvrouw van het Jaar’, Manager van het Jaar’ en de ‘Ondernemersprijs’. Dit zijn genomineerden per categorie en de uiteindelijke winnaars:

Categorie Zakenvrouw
Eveline Wu – Chef-kok en eigenaresse van vier restaurants waaronder Soho en De Kreeftenbar. Winnaar WK Chinese Cuisine 2016 (winnaar in deze categorie)
Maggie Feng – Eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences

Categorie Managers
Artie Debidien – Director IT & Operations bij NIBC Bank (winnaar in deze categorie)
Niki A. Georgiou – Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie bij Nutricia
Kavita Parbhudayal – CFO Gemeente Den Haag

Ondernemersprijs
MaryJo de Leeuw – Security expert bij adviesbureau Revnext, founder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundation (winnaar in deze categorie)
Tessa Morena de Niet – Ex topatleet en eigenaresse personal training studio’s Bodytec Center
Malou de Kok – Eigenaresse tandartspraktijk Meerdervoort en UBrush Enterprise BV

Over EZVN
In 2004 richtte Maritza Russel, bestuursvoorzitter Etnische Zakenvrouwen Nederland, EZVN op. Om professionals een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen en daarmee andere talenten met diverse culturele achtergronden te motiveren hún doel te behalen. Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Hun zichtbaarheid werkt heel inspirerend voor andere professionals met de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. De verkiezing is één van de evenementen die EZVN jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven. Naast de verkiezing organiseert EZVN als netwerk van meer dan 1000 zakenvrouwen jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers, studenten en managers. Het grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.