Delft, 14 november 2017 – Op 25 november aanstaande vindt in aanwezigheid van zo’n 300 (inter)nationale topondernemers het verkiezingsgala ‘Etnische Zakenvrouw van het Jaar’ plaats. Tessa Morena de Niet uit Naaldwijk en medeoprichtster van NumberOne Personal Training & Bodytec Center in Delft, is één van de drie genomineerde professionals in de categorie Ondernemersprijs.

Voor de veertiende keer organiseert Etnische Zakenvrouwen Nederland (EZVN) deze prestigieuze verkiezing. Het is één van de evenementen die zij jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen. Om zo meer professionals met een andere culturele achtergrond te motiveren hún doel te bereiken. De Gemeente Rotterdam is gaststad dit jaar, de awards worden uitgereikt in het Wings Hotel op Rotterdam The Hague Airport.

Tessa Morena de Niet: van topsporter tot topondernemer
Tessa Morena de Niet is eigenaresse van 2 personal training studio’s. Bodytec Center is gevestigd aan de Papsouwselaan en NumberOne Personal training is gevestigd aan de Burgemeestersrand in Delft. Tessa is een ambitieuze ondernemer en haar doel is om binnen nu en twee jaar een derde vestiging te gaan openen. Samen met haar compagnon en team coacht zij haar cliënten naar een fit, vitaal en gezond leven. Voordat zij NumberOne Personal Training & Bodytec Center Delft oprichtte is zij topsporter geweest in Atletiek. Zij was Nederlands Kampioen 100 meter sprint.
Nadat zij besloot om te stoppen met topsport is zij zich gaan richten op Personal Training & Coaching. Het creëren van resultaat bij haar cliënten wat hun voor ogen hebben staat bij haar voorop. Doelgericht te werk gaan en coachen naar een gezondere leefstijl is waar zij de focus op legt.

Fungeren als rolmodel
Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Maritza Russel, bestuursvoorzitter van EZVN sinds 2004, legt uit wat het belang is van de jaarlijkse verkiezing: “Rondom de awarduitreiking ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ geven wij de genomineerden volop de mogelijkheid om hun carrière, doelen en toekomstplannen te delen. We weten uit al die jaren dat de zichtbaarheid van de (oud)winnaressen heel inspirerend werkt voor andere professionals met een mooie droom én de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. Succesverhalen inspireren, zorgen voor nog meer goede ideeën en zorgen voor een enorme boost aan motivatie!” Niet alleen de groep genomineerden, maar ook het EZVN netwerk van ruim 1.000 zakenvrouwen deelt hun kennis graag en fungeert als rolmodel voor andere professionals met een culturele achtergrond.
Naast de verkiezing organiseert EZVN jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers en managers. “Ons grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron”, vervolgt Russel. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.


De genomineerden voor 2017
Voor de award ‘Etnische Zakenvrouw van het jaar’ verdiept de jury, bestaande uit topdirecteuren uit het Nederlandse bedrijfsleven, zich tezamen met de winnaressen van vorig jaar in de succesverhalen van de acht genomineerden. Deze zijn verdeeld in drie categorieën:

Categorie Zakenvrouw
Eveline Wu – Chef-kok en eigenaresse van vier restaurants waaronder Soho en De Kreeftenbar. Winnaar WK Chinese Cuisine 2016
Maggie Feng – Eigenaresse en CEO van Wittenborg University of Applied Sciences

Categorie Managers
Artie Debidien – Director IT & Operations bij NIBC Bank
Niki A. Georgiou – Global Senior Medical Affairs Manager Oncologie bij Nutricia
Kavita Parbhudayal – CFO Gemeente Den Haag

Ondernemersprijs
Tessa Morena de Niet – Ex topatleet en eigenaresse personal training studio’s Bodytec Center
Malou de Kok – Eigenaresse tandartspraktijk Meerdervoort en UBrush Enterprise BV
Mary Jo de Leeuw – Security expert bij adviesbureau Revnext, founder en president Platform Internet of Toys en founder en vice president Women in Cyber Security Foundation.

Pers is van harte uitgenodigd op 25 november aanwezig te zijn bij de awarduitreiking in het Wings Hotel te Rotterdam. Aanmelden kan via 010 280 15 55.