Winnares EZVN Manager 2018

Op 10 november jl. vond in Rotterdam voor de 15e keer het EZVN verkiezingsgala Etnische Zakenvrouw Awards plaats.  Nüvit Kibaroglu-Adigüzel, hoofd training bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL), sleepte de titel ‘EZVN Manager 2018’ in de wacht. Barbara Kathmann Wethouder van de Gemeente Rotterdam reikte de award aan haar uit. Volgens de vakjury “ is de winnares een top manager die boven de groep kan uitstijgen, beschouwen, observeren, om vervolgens af te dalen en de juiste handvatten uit te delen om gezamenlijk de stap voorwaarts te maken. Een kei in haar werk en in staat om groepen medewerkers mee te nemen in de missie en de kernwaarden van het bedrijf. Zij maakte al mooie loopbaanstappen en is volgens de jury nog lang niet uitgegroeid. “ De EZVN Awards worden elk jaar uitgereikt aan topondernemers en -managers die met hun indrukwekkende loopbaan een rolmodel en inspiratiebron zijn voor vele opkomende talenten.

Maritza Russel, bestuursvoorzitter en oprichter van EZVN: Nüvit is een topklasse manager die de leiding neemt zowel zakelijk als privé. Een rolmodel waarin Nederlandse professionals met een andere culturele achtergrond zich kunnen herkennen en durven geloven dat ook zij de top kunnen bereiken”

Nüvit Kibaroglu-Adigüzel-  EZVN MANAGER 2018

Nüvit Kibaroglu-Adigüzel, is moeder van 3 kinderen en van Turkse komaf. Zij werkt sinds 2002 voor LVNL, eerst als HR Business Partner, daarna als Facility Manager totdat zij onlangs werd benoemd als hoofd van de afdeling die verantwoordelijk is voor de opleiding van luchtverkeersleiders. Nüvit is sturend, daadkrachtig en bereikt de doelen die zij voor ogen heeft op een enthousiasmerende wijze, waarbij zij haar collega’s nadrukkelijk betrekt.  Als ondersteunde afdeling is Facility Services van nature minder zichtbaar en op de achtergrond, maar niet bij LVNL en zeker niet onder aansturing van Nüvit. Door haar inzet zijn er op diverse plekken in het gebouw gezellige, informele ontmoetingsplekken gerealiseerd waar medewerkers samen kunnen komen voor overleg of ontspanning. Hiermee zorgt zij dat dat de missie van het bedrijf ‘samen luchtvaart  mogelijk maken’ wordt uitgedragen en bedrijfs breed wordt  beleefd.  Ook heeft zij een grote rol gehad in het verankeren van de missie binnen heel LVNL, door deze steeds persoonlijk uit te dragen, en door te zorgen dat de missie in al haar activiteiten en projecten zichtbaar is. Eén van haar andere initiatieven is’ Women on Track’, een netwerk voor en door LVNL-vrouwen met ambitie . Doel hiervan is vrouwen samenbrengen om elkaar te inspireren, te helpen en van elkaar te leren. Het verhogen van de zichtbaarheid van vrouwen en het vergroten van de genderdiversiteit binnen de organisatie is een andere doelstelling waar zij haar bijdrage aan levert. Ook buiten haar leidinggevende functie geeft ze blijk van haar positie als  rolmodel door anderen te stimuleren en kennis over te dragen.

De awards van 2018
De award uitreiking kent drie categorieën, te weten de categorie ‘Zakenvrouw van het Jaar’, Manager van het Jaar’ en de ‘Ondernemersprijs’.
Dit zijn genomineerden per categorie en de uiteindelijke winnaars:

Categorie Zakenvrouw
Souad El Markhous – directeur en mede eigenaresse van Bouwbedrijf De Combi, gevestigd te Amsterdam. (
winnaar in deze categorie)
Rischma Madho- directeur eigenaar van Antyesthi uitvaartzorg, Medina Uitvaartzorg, Uitvaartonderneming Onze Zorg & Rouwcentrum Onze Zorg, gevestigd te Den Haag.

Categorie Managers
Snezana Zivcevska-Stalpers – Project Manager bij IBM Global Business Services, Netherlands.
Bilge Evin- projectmanager bij de  gemeente Haarlemmermeer.
Nüvit Kibaroglu-Adigüzel- hoofd training bij Luchtverkeersleiding Nederland (LVNL) .
(winnaar in deze categorie)

Ondernemersprijs
Iman Hassan– Founder van Ifoulki Argan Oil, gevestigd in Rotterdam.
Naima Amdaouech- oprichter en eigenaar van Punch! Club Nederland, gevestigd in Almere.
Zeynep Dag- eigenaar en creatief directeur Alzúarr, gevestigd te Eindhoven. (winnaar in deze categorie)


Over EZVN
In 2004 richtte Maritza Russel, bestuursvoorzitter Etnische Zakenvrouwen Nederland, EZVN op. Om professionals een podium te geven hun ervaring en succes in het zakenleven te delen en daarmee andere talenten met diverse culturele achtergronden te motiveren hún doel te behalen. Er zijn in Nederland veel zakenvrouwen die mede door hun culturele achtergrond een schat aan kennis en vaardigheden hebben. Daarmee leveren zij een grote bijdrage aan de economie. Hun zichtbaarheid werkt heel inspirerend voor andere professionals met de kwaliteit en ambitie om de top te bereiken. De verkiezing is één van de evenementen die EZVN jaarlijks inzet om vrouwelijke topondernemers en -managers een podium te geven. Naast de verkiezing organiseert EZVN als netwerk van meer dan 1000 zakenvrouwen jaarlijks verschillende netwerkbijeenkomsten en mentorgesprekken voor talentvolle ondernemers, studenten en managers. Het grote netwerk van zakenvrouwen dient dan als vraagbaak, adviesorgaan en vooral inspiratiebron. Om mee te denken over inclusie van professionals met een andere culturele achtergrond, gaat EZVN bovendien in gesprek met het bedrijfsleven, ministeries en bijvoorbeeld VNO-NCW. Samen met deze organisaties bevordert EZVN diversiteit en ontplooiing van talenten.